Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur fillon shkurtimi dhe bashkimi i namazeve?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (77), min: 1:13:34
Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/0-Ighastah18-01-1439h.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur mundet udhëtari të fillojë shkurtimin e namazit? A është pasi që ai te ketë braktisur ndërtesat apo të ketë udhëtuar distancën që lejon shkurtimin?

Përgjigje: Pasi të ketë braktisur ndërtesat e qytetit. Udhëtimi fillon sapo të braktis ndërtesat e qytetit. Atëherë i lejohet atij që të shkurtojë namazet, t’i bashkojë ato dhe të prish agjërimin.

Shpërndaje: