Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur kemi mosmarrëveshje mbi çështjen për mbulimin e fytyrës dhe duarve

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i 
Burimi: Gharatul-Ashritah 2/189
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: “Nëse ka mosmarrëveshje mbi çështjen për mbulimin e fytyrës dhe duarve, a është e mundur për ne që të pasojmë mendimin e dijetarëve të cilët thonë se kjo nuk është e detyrueshme? Kjo pasi që gratë përballën me vështirësitë e kufarëve.”
 
Përgjigje: “Ne nuk mund të zgjedhin si të duam në fenë e Allahut. Ai që studionë provat dhe bindet se gruaja nuk duhet të mbulojë fytyrën dhe duart e saj, kjo është e drejta e tij. Dhe ky eshte mendimi i shumicës së dijetarëve. Ai që studionë provat dhe beson se kjo është e detyrueshme për të që të mbulojë fytyrën dhe duart e saj, kjo është e detyrueshme për të, dhe kjo është ajo që është e vërteta nëse do Allahu për shkak të provave paraprirëse.”

Shpërndaje: