Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur personi lidhet në namaz dhe imami ndodhet në pozicionin e rukusë

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Likaat el babul metfuh

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Kur personi lidhet në namaz dhe imami ndodhet në pozicionin e rukusë, është detyrë për të (personin) që të thotë tekbirin e ihramit duke qenë në këmbë e pastaj thotë tekbirin për të shkuar në ruku nëse dëshiron dhe nëse do nuk e thotë (tekbirin). Në këtë rast tekbiri për të shkuar në ruku në këtë rast është mustehab. Kështu kanë thënë dijetarët (Allahu i mëshiroftë!).”

Shpërndaje: