Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kurani në formë miniature

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani

Burimi: Fataua Xhuddah (23)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Një mësuese në një shkollë të mesme më tha se e kishte marrë një Kuran të vogël i cili ishte 3 x 2.5 cm. Natyrisht shkrimi në të është i paqartë. Ata thonë se kjo ua lehtëson leximin e Kuranit në shkollë. A nderohet dhe respketohet fjala e Allahut kur shkrimi i saj zvogëlohet në këtë madhësi?”

Përgjigje: ”Fjalët e Allahut (azze ue xhel) absolutisht nuk respektohen nëse ato zvoglohen aq shumë sa që ato nuk mund të lexohen pa vështirësi …

Që Kurani të zvoglohet në masën 3 x 2,5 cm kjo nuk është aspak e lehtë për ta lexuar atë. Pra, kjo nuk lejohet sipas Sheriatit. Ai duhet të jetë normal, domethënë i qartë dhe i kuptueshëm. Shkrimi i imtë nuk e lehtëson leximin e qartë dhe të kuptueshëm.”

Shpërndaje: