“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kush ha minj?

Imam Abdullah bin Ahmad bin Hanbel (v. 290)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed (3/895)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1208 – E pyeta babanë tim për ngrënien e minjve. Ai tha:

“Kush ha minj? I dërguari i Allahut e quajti miun “mëkatari i vogël”.” 1


1 Bukhari (1829), Muslimi (1198) dhe Ahmedi (6/32).

Shpërndaje: