Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Këta lirohen nga namazi i xhumasë?

Is’hak bin Mensur el-Kausaxh
Mesa’il-ul-Imam Ahmad bin Hanbel ue Is’hak bin Rahojah (1/223-226)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

502 – E pyeta imam Ahmedin Kujt i lejohet ta lë namazin e xhumasë?

Ahmed bin Hanbeli tha: Bujkut.

Unë pastaj e pyeta në lidhje me atë që frikësohet.

Ai u përgjigj: Po. Nëse ai ka frikë për gjendjen e të sëmurit (që kujdeset për të), Allahu -azze ue xhel- e ka lejuar atë nga pjesëmarrja në namazin e xhumasë.

Ibn Umeri -radijAllahu anhu- e braktiste namazin e xhumasë për shkak të përgatitjes së xhenazes nëse ishte domosdoshme për ta varrosur të vdekurin. Bukhari (3990) dhe Bejhaki (3/185).

Is’hak bin Rahojah tha të njëjtën gjë.

Shpërndaje: