Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kush në Arabinë Saudite e pason Muhamed Sururin?

Alameh Mukbil bin Hadi al-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: Tuhfat-ul-Muxhib, fq. 253

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Pyetje: A ka nxënës në Arabinë Saudite të cilët pasojnë metodologjinë e Muhamed Sururit?

Përgjigje: Ka shumë që e pasojnë atë. Ata mbështesin mendimin e tij të gabuar që thotë se nuk është e lejuar për të marrë ndihmën e Shteteve të Bashkuara për të goditur agresorin Sadam.

Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Allahu me siguri e ndihmon këtë fe edhe me një njeri të keq.”

Ka nga ata që ndjekin mendimin e tij dhe janë të ndikuar nga prej tij. Disa prej tyre janë Selman el-Audeh dhe Sefer el-Hauali. Seferi është më pak i ndikuar. Nëse vëllezërit e mirë ishin ulur me Seferin unë mendoj se ai do të ishte kthyer në të vërtetën. Selmani është plotësisht i devijuar. Ka edhe edhe jemenas të shkatërruar nga el-Ihsan që e pasojnë atë.

Shpërndaje: