Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kushtet për pjesëmarrjen në debatet televizive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://alfawzan.ws/sites/default/files/bryhari–1428-2-8.mp3 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për debatet televizive, që në parim zakonisht ndodhin në mes të Ehli-Sunnetit dhe njerëzve të devijuar? Është e ditur se njerëzit e devijuar zakonisht e kanë në agjendën e tyre mashtrimin e njerëzve.”

Përgjigje: “Kjo varet nga aftësia e personit nga Ehlus-Sunneti i cili debaton me ta. Kjo varet nga aftësia e tij dhe fuqia e tij (në dije). Nëse ai ka aftësinë dhe fuqinë për t’ua zbuluar devijimet e tyre, kjo është e mirë. Nëse ai nuk ka aftësinë dhe ka dituri të mangët, nuk është e lejueshme për të që t’i hyjë kësaj pune, sepse ata do ta mposhtin atë, e kjo i shkakton Ehlus-Sunnetit pasoja dhe humbje.”

Shpërndaje: