Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kushtet për të bërë abort

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (325)

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur lejohet aborti?

Përgjigje: Aborti është i lejuar nëse plotësohen kushtet e mëposhtme:

1 – Para se fëmijës t’i futet shpirti në trup, e kjo ndodh pas katër muajve.

2 – Aborti duhet të bëhet me këshillën e një mjekut mysliman i cili është fetarë, i aftë dhe i ditur. Kur është fjala se ai duhet të jetë i ditur, do të thotë ta dijë se çfarë është e lejuar dhe e ndaluar.

3 – Mjeku duhet të jetë i bindur se jeta e gruas rrezikohet seriozisht në qoftë se ajo nuk e bën abort.

Shpërndaje: