Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kushtet që gruaja të del në dyqan

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cilat janë kushtet për një grua për të dalë në dyqan?”

Përgjigje: ”Që ajo të del jashtë me një mahrem të rritur. Profeti ka treguar se shejtani shkakton që shikimet ta ndjekin gruan kur ajo del jashtë. Që do të thotë se burrat e huaj e përcjellin atë me shikimin e tyre. Myslimani nuk duhet të lejojë gruan e tij që të dalë në dyqan pa mahrem. Ajo duhet gjithashtu të jetë e mbuluar dhe ti shmanget vendeve të dendura me njerëz. Në vendet e dendura me njerëz, mëkatarët mund ti afrohen asaj apo pas saj.”

Shpërndaje: