Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kushtet që gruaja të studion mjekësin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/9353

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Ne nuk jemi duke thënë se është e ndaluar për gruan që të studioi mjekësin dhe infermierinë. Megjithatë ne themi se është e ndaluar për gruan që të përzihet me burra, që tua shfaqe fytyrën atyre dhe t’i trajton ata për shkak të sprovave që i kanosen. Që ajo të studiojë mjekësin dhe infermierinë me mjeket dhe mësueset femra kjo është në rregull. E njëjta gjë vlen që ajo t’i trajton gratë apo t’i trajton edhe burrat në raste emergjence në qoftë se nuk është dikush tjetër që mund ta bëjë këtë, mirëpo ajo duhet ta ruaj veten e saj dhe të jetë e mbuluar. Ajo që ne mohojmë është që ajo të përzihet me burrat, t’ia shfaqë fytyrën atyre, të udhëtoj me ta dhe të veçohet me ta, kjo është e ndaluar për të. Vetëm të studiuarit e mjekësisë dhe infermierisë pa faktorë të ndaluar siç thamë ska asnjë problem. E njëjta gjë vlen edhe për trajtimin e grave në të gjitha rastet dhe trajtimin e burrave në raste emergjente, por ajo duhet t’iu përmbahet kushteve sheriatike.”

Shpërndaje: