“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ky është medh’hebi i Murxhive!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Ditëve të sotme ka Murxhie të cilët dëshirojnë të mos e konsiderojnë askënd jobesimtar. Ata thonë: përderisa besimi (imani) është në zemër, çfarëdo që njeriu vepron kjo nuk e nxjerr nga besimi.

Nëse ndokush tallet me Kuranin, ata (murxhiet) thonë se ai nuk ka bërë mosbesim. Madje edhe nëse ai do ta shkelte Kuranin apo do ta hedhë atë në mbeturina, ai nuk bën mosbesim (kufër) përderisa në zemrën e tij ka besim.

Kjo është rruga e Murxhieve. Pra, atë çfarë vepruan amerikanet (në lidhje me poshtërimin e Kuranit) nuk është e qortueshme sipas medhëhebit të tyre!

 

Shpërndaje: