“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet gruas me menstruacione që ta bëj sa’in para tavafit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (7)
Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–15041434.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas që të bëjë sa’in para tavafit në qoftë se asaj i vjen periudha e saj mujore papritmas para ihramit, apo…

Përgjigje: Jo, jo, jo. sa’i është i pavlefshëm para tavafit. Ai që thotë se i lejohet që të fillojë me sa’in e saj ka gabuar. I dërguari ﷺ as nuk e bëri atë e as nuk e urdhëroi atë. Ai nuk e urdhëroi Aishen që të bëj sa’in para tavafit sepse sa’i bëhet vetëm pas tavafit.

Shpërndaje: