Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet gruas me menstruacione që të qëndrojë në zonën e xhamisë së shenjtë ku falet namazi?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Umdat-il-Fikh (7)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–15041434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas me menstruacione që të qëndrojë në zonën e xhamisë së shenjtë (në Mekë) ku falet namazi?

Përgjigje: Është e padëmshme nëse kjo ndodh jashtë mureve. Për derisa është jashtë mureve dhe porteve të xhamisë së shenjtë është e padëmshme për gruan me menstruacione që të ulet aty.

Shpërndaje: