Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lejohet për personin xhunub të ecë në mesin e njerëzve

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (2/35)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Imam Bukhari ka thënë:

285 – Ajjash na tregoi: Abdul-A’la na tregoi: Humejdit na tregoi, nga Bukejr, nga Ebu Rafi, nga Ebu Hurejra i cili ka thënë:

”I dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selem) më takoi duke qenë unë xhunub. Ai më kapi për dore dhe unë eca me të derisa u ul. Pastaj unë u largova dhe u ktheva në shtëpi dhe u pastrova. Pas kësaj unë u ktheva tek ai. Ai ishte i ulur dhe tha: ”Ku ishe o Ebu Hirr?” Unë i tregova atij (si isha xhunub). Ai tha: ”Subhan Allah! O Ebu Hirr! Besimtari kurrë nuk bëhet i papastër.”

Hadithi dëshmon gjithashtu se është e lejuar për personin i cili është xhunub të ecë në mesin e njerëzve.

Shpërndaje: