Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

18.Dhënia mes’h kapuçit fez?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Studime dhe fetva në lidhje me dhënien mes’h çorapeve

Përktheu: Valdet Gashi 

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 18: A është e lejuar për t’i dhënë mes’h kapuçit i cili quhet fez1?

Përgjigje: Nëse është e lehtë për ta hequr atë me sa duket nuk lejohet t’i jepet mes’h sepse ai i ngjanë tërlemes nga disa aspekte. Në parim, është e detyrueshme për t’i dhënë mes’h kokës derisa të sqarohet se lejohet t’i jepet mes një veshjeje.


1 Shih: https://en.wikipedia.org/wiki/Fez

Shpërndaje: