Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lënia e Kuranit në tokë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi për të lënë Kur’anin në tokë? Ne shohim se si disa motra në shkollën ku mësohet Kur’ani, e lënë atë përpara në tokë?”

Përgjigje: “S’ka të keqe nëse ai lihet mbi tepih. Megjithatë, është jo e hijshme për ta lënë atë poshtë në tokë. Kurani duhet të nderohet dhe të shenjtërohet. Prandaj, më mirë është që të ngrihet nga toka. Por është e lejueshme ta lenë atë mbi tepih në të cilën ajo ulet apo falet.”

Shpërndaje: