Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Letra e gjetur me ajet Kur’anor duhet djegur

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i 

Burimi: http://muqbel.net/sounds.php?sound_id=33

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “ Çfarë duhet bërë nëse e gjejmë një letër në të cilën gjendet e shkruar ndonjë ajet Kur’anor?”

Përgjigje: “Kur Uthmani رضي الله عنه urdhëroi që Kurani të shkruhet, ai urdhëroi që të gjitha kopjet e tjera të Kur’anit të digjen. Kopja e vetme që mbeti ishte origjinali. Prandaj, duhet djegur ajo letër në të cilën gjendet i shkruar ndonjë ajet.”

Shpërndaje: