Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Leximi i Kuranit lidhur në ngushëllime (të pame)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (19)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf%2030-7-1434_01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi mbi leximin e Kuranit në ngushëllim (të pame) në mënyrë që secili lexon një pjesë …”

Përgjigje: ”Kjo është një risi. Kjo është një risi. Kjo është një risi e neveritshme. Kurani nuk është shpallur që të lexohet gjatë ngushëllimeve, një vit pas vdekjes së të ndjerit, apo në disa raste të tjera që nuk janë të ligjësuara. Kurani duhet të mbahet larg nga ngjarje të ngjashme.”

Shpërndaje: