Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Leximi i lutjeve të gjumit të natës në mesditë?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Bab el-Lika el-Maftuh (5 A)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A duhet personi i cili dëshiron të flej në mesditë ti lexojë lutjet që lexohen para gjumit natën?”

Përgjigje: ”Me sa di unë lutjet e transmetuara1 duhet të lexohen vetëm në lidhje me gjumin e natës. Megjithatë, është e padëmshme nëse ato lexohen nëse dëshiron të flesh në mesditë. Sepse ato janë lutje dhe se mungojnë dëshmi të qarta se i dërguari (salAllahu alejhi ue selem) i lexoi ato vetëm në lidhje me gjumin e natës.”

_____________________

1 Shih https://www.perlatmuslimane.com/5-dhikripermendja-e-allahut-para-gjumit/

Shpërndaje: