Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Leximi i sures el-Fatiha për shpirtrat e të vdekurve?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme të lexohet sureja el-Fatiha për shpirtrat e të vdekurve?”

Përgjigje: “Kjo nuk ka asnjë bazë, as el-Fatiha e as ndonjë sure tjetër, nuk lexohen për të vdekurit. Leximi i Kuranit për të vdekurit nuk ka bazë. Por duhet lutur për ta për falje dhe mëshirë, duhet të jepet për ta sadaka, dhe kjo është legjitime. Gjithashtu, duhet bërë haxhin për të vdekurit, ndërsa leximi i Kuranit për ta nuk ka asnjë bazë.”

Shpërndaje: