Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lidhja e zemrës pas një femre

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: http://youtu.be/u9iZhrB2h8U

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi të lidhësh zemrën për ndonjë femër myslimane, qoftë edhe nga të afërmet, – duke pasur për qëllim që të martohet me të në të ardhmen?”

Përgjigje: “Nuk është gjë e mirë që njeriu e veçanërisht kërkuesi i dijes, të lidhë zemrën për ndonjë femër, dhe të mbyllet e të mendojë për të.

Mirëpo, duhet lutur Allahun e Madhëruar që ta t’ia bëj të mundur martesën me një grua të mirë. Le ta mbështes çështjen tek Allahu; dhe kjo është gjëja më e mirë.

Lidhja e zemrës për dashuri derisa ajo të bëhet pasion, kjo mund të shpijë deri tek ndonjë fatkeqësi. Allahu na ruajttë.”

Shpërndaje: