Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ligjërata para dhe pas namazit të xhumasë

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: (Silsilet-ul-Huda uen-Nur (135))

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

“Të ligjëruarit para namazit të xhumasë – e cili është kohë e adhurimit dhe leximit të Kur’anit, duke ia shtuar atë se i pengon ata që dëshirojnë të falen apo lexojnë Kur’an.”

“Është e lejueshme të ligjëruarit pas namazit të xhumasë, nëse dëgjuesit e dinë se nuk ka diçka të veçantë në lidhje me të ligjëruarit në këtë kohë të caktuar.”

Shpërndaje: