Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lufta kundër Huthive është një nga çështjet më të rëndësishme

Alameh Abdul-Muhsin bin Hamad el-Abbad el-Bedr 

Burimi: Sherh Sahih Muslim

http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=151608

Data e fetvas: 17/06-1436 ose 06/04-2015

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ju e dini se çfarë po ndodh tani në Jemen. A është lufta kundër Rafidave xhihad? Disa telefonojnë dhe e shtrojnë këtë këtë pyetje. A ka të bëjë kjo luftë me politikën apo është xhihad sipas sheriatit?”

Përgjigje: ”Huthitë padyshim janë Rafidah. Ata janë të këqinj dhe sherri i tyre është e gjerë dhe gjithëpërfshirëse. Nëse ata e marrin pushtetin në Jemen, çështja do të përfundojë me pasoja të tmerrshme. Që jemenasit të luftojnë, të bashkohen, ti luftojnë ata, të rezistojnë dhe ti heqin qafe, është qartë një nga çështjet më të rëndësishme dhe detyrë e jemenasëve. Nëse ata i lënë të qetë ata është e njohur përgjithësisht se çfarë të keqe, çfarë rrënoja dhe çfarë shkatërrimi që ato do të bëjnë.

Kështu është detyrë e jemenasëve që të mblidhen për ti luftuar ata. Nuk ju lejohet të heshtin në lidhje me këtë dhe ti lënë të qetë ata në mënyrë që ata mund të përhapin shkatërrim në vend. Ata janë një sekt i neveritshëm dhe barbar që kujdesen fort për përhapjen e shkatërrimit dhe padrejtësisë.

Pra kjo është një çështje prioritare dhe detyrë e jemenasëve që të bashkohen për ti hequr qafe ata. Ata nuk duhet ti lënë ata dhe të dorëzohen. Nëse e veprojnë këtë vetëm Allahu Subhanehu ue Te ala e di se sa vështirësi to ti shkaktojë kjo.

Pyetje: ”A është e ligjësuar për imamët në Jemen që të lexojnë duanë e kunutit?”

Përgjigje: ”Po, kjo është në rregull. Është mirë në qoftë se ata e lexojnë duanë e kunutit.”

Pyetje: ”A janë studentët këtu (në Arabinë Saudite) të detyruar të kthehen në Jemen për të marrë pjesë në xhihad?”

Përgjigje: ”Në qoftë se ata sjellin dobi duhet të shkojnë. Dhe në qoftë se ata nuk kanë fuqi apo nuk bëjnë dobi, qëndrimi i tyre këtu është i justifikuar. Secili e njeh veten e tij më mirë.”

Shpërndaje: