Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Luhejdan në lidhje me paralajmërimin e Rabis ndaj Haxhurit

Alameh Salih bin Muhammed el-Luhejdan

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=140436

Data e fetvas: 11/12-1434 ose 16/10-2013

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të marrë paralajmërimin e Shejkh Rabi bin Hadi el-Umejr el-Medkhaliut kundër Shejkh Jahja el-Haxhurit?

Përgjigje: Nëse ai e kritikon këtë person, unë nuk besoj se Shejkh Rabi e kritikon dikë që ai nuk e njeh. Ai e bën këtë vetëm nëse ai e njeh atë.

Pyetje: A mund të pranojmë fjalët e Shejkh Rabis, atëherë?

Përgjigje: Unë shpresoj se nuk ka të keqe në këtë – insha Allahu. Unë nuk e njoh këtë njeri. Unë nuk kam lexuar asgjë prej tij në mënyrë që unë mund të kem një opinion të bazuar në njohuri dhe dije.

Pyetje: Shejkh Rabi thotë se ai e ka këshilluar atë në mënyrë të përsëritur por ai ende nuk kthehet në të vërtetën. Prandaj ai ka sjellë argumente.

Përgjigje: Kërko një person tjetër. Lere atë. Dituria nuk është e kufizuar tek një person.

Pyetje: A është e saktë se ai që e mbron atë, është sikurse ai?

Përgjigje: Jo, mos e mbroj atë. Mos e mbroj dikë për të cilin nuk e di se nuk ka gabime.

Shpërndaje: