“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Lutja që më së shumti e bënte pejgamberi ﷺ

Imam Ebu Abdullah Muhammed ibn Ismail el-Bukhari (v. 256)
Përktheu: Besim Gjelaj
www.perlatmuslimane.com
 
Enesi radijAllahu anhu ka thënë:
 
“Lutja që më së shumti e bënte pejgamberi ﷺ ishte:
 
اللهُمَّ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً، وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً، وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
 
“O Allah, Zoti ynë na jep të mira në këtë botë dhe në botën tjetër, si dhe na ruaj nga dënimi i zjarrit.” 1
 
Transkriptimi i lutjes:
 
”Allahumme, Rabbena atina fid-dunja haseneten, ue fil-ahireti haseneten, ue kina adheben-ner.”

1 Bukhari nr 6389.

Shpërndaje: