Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Lutjet pranë varreve të njerëzve të mirë dhe profetëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses!

Cili është gjykimi që t’i lutemi Allahut -subhanehu ue te ala- pranë varreve të njerëzve të drejtë dhe profetëve?

Përgjigje: Kjo nuk lejohet! Kjo është prej gjërave që shpien në shirk, Allahu na ruajt! Varret nuk janë vende për lutje, vend ku lutemi, duhet të lutemi për të vdekurit, e jo të lutemi në varreza. Po!

Shpërndaje: