“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Marrëdhëniet intime gjatë umres

Alameh Abdurr-Rrazak bin Afifi el-Afifi (v. 1415)

Burimi: Fataua ue Rasa’il Shejkh Abdur Rezak El-Afijfij fq.462 pyetja 15

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person bëri marrëdhënie intime me gruan e tij pasi që e kishte përfunduar umren dhe e kishte hequr ihramin. Ndërsa ajo nuk i kishte prerë akoma flokët dhe ishte akoma me ihram?

Përgjigje: Umra e saj është e prishur dhe obligohet që të ther një kurban. Nëse ka qenë umra e saj obligative, ajo duhet ta përsërisë atë.

Shpërndaje: