Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Marrëdhëniet seksuale me gruan gjatë periudhës së saj menstruale

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/7968
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të ndëshkohet personi që bën marrëdhënie intime me gruan e tij gjatë periudhës së saj menstruale?

Përgjigje: Personi i cili kryen marrëdhënie intime me gruan e tij gjatë periudhës së saj menstruale nuk duhet të ndëshkohet. Megjithatë, ai ka kryer një vepër të ndaluar dhe duhet të pendohet tek Allahu për veprimin e tij. Gjithashtu, ai duhet të bëjë shpagim duke dhënë një ose gjysmë dinari për bamirësi (siç ka ardhur kjo në hadithin autentik apo etherin e Umerit (radijAllahu anhu) tek Ebu Davudi dhe Tirmidhi (v.p.)).”

Shpërndaje: