Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Marrja kredi nga banka për të blerë shtëpi (1)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (44) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighstah%20%20-%2026%20-%201%20-%201437.mp3

Data e fetvas: 26/1-1437 ose 8/11-2015

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet për të blerë një shtëpi nëpërmjet një banke, duke qenë se jam në nevojë?

Përgjigje: Nëse banka të jep hua një shumë dhe kërkonë nga ti që t’ia paguash një shumë më të madhe, kjo është kamatë dhe nuk lejohet. Ata nuk do të japin para hua pa kërkuar që ti’a paguash një shumë më të madhe  – dhe kjo është kamatë.

Shpërndaje: