“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Marrja kredi nga një palë e tretë për të blerë një artikull

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (159)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Nëse marrim në konsideratë motivet e Sheriatit, ne nuk gjejmë asnjë ndryshim mes dy rasteve:

1 – Ti je një biznesmen. Unë dua të blej një makinë nga ti e cila kushton 4000 kontant ose 4500 me keste.

2 – Ti je një biznesmen i pasur. Unë dua të huazojë 4000 nga ti. Ti i do 500 si kamat. Kjo është e ndaluar pa dyshim. Pse po i dëshiron 4000? Po, unë dua të blej një makinë për 4000. Pastaj ti më ofronë makinën për 4000 me kusht që ti ti´a paguash atij 500 shtesë për kestet.

Cili është dallimi në mes të dy rasteve? Nuk ka asnjë dallim përveç se një palë e tretë ka hyrë në këtë çështje. Prandaj ne po e bëjmë këtë marrëveshje për të lejuar diçka të ndaluar. Mu kështu është historia në lidhje me peshkimin e judëve në ditën e shtunë, e cila përmendet në Kuran.”

Shpërndaje: