Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Martesa dhe nata e parë me nusen që e ka ciklin e saj mujor

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (2/69-70)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Këtu është një pyetje që shpesh e bëjnë: A është e lejuar për tu martuar kur nusja e ka ciklin e saj mujor? Po, është. Megjithatë, nuk është e lejuar për ta bërë divorc kur ajo e ka ciklin mujor.

A lejohet ta lëmë të sapo martuarin që të kaloj natën e tij të parë me nusen kur ajo ka ciklin e saj mujor? Përgjigja është sipas detajimit: Në qoftë se ne e dimë se njeriu është aq fetar sa që ai do të përmbahet nga të paturit marrëdhënie me të, atëherë kjo është në rregull. Dhe në qoftë se ne e dimë se ai është i ri dhe i fortë, besimi i të cilit është jo i fortë, ne nuk e lejojmë që të kalojë natën e parë me gruan e tij në qoftë se ajo ka ciklin e saj mujor.

Shpërndaje: