Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Martesa e dëshmuar pa kujdestar

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)

Burimi: Maseil-ul-Imam Ahmed (3/1008)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1374 – E kam dëgjuar babain tim (imam Ahmedin) duke u pyetur për një burrë që martohet me një grua me dëshmitarë, por pa kujdestarin e saj.

Ai u përgjigj: Kjo nuk lejohet.

1375 – E kam dëgjuar babain tim (imam Ahmedin) duke u pyetur se kush ka më shumë të drejtë të kurorëzoj një grua, pushtetari apo gjykatësi.

Ai u përgjigj: Gjykatësi. Është ai që merret me kurorëzimet dhe gjykimet.

Shpërndaje: