Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Martesa me mëkatarin musliman

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Ahkam minel-Kuran el-Kerim (2/114)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Allahu -azze ue xhel- ka thënë:

“Mos i martoni muslimanet me idhujtarë, gjersa ata të bëhen besimtarë.” 1

A është e lejuar që të martohet një grua besimtare me një mëkatar? Po, kjo është e lejuar sepse mëkatari në thelb beson. Ekziston vetëm një përjashtim; laviri. Asaj nuk i lejohet që të martohet me të derisa të ai të pendohet.

Allahu -tebarek ue te ala- ka thënë:

 “Laviri martohet vetëm me laviren ose me mosbesimtaren, e me laviren nuk martohet askush pos ndonjë laviri ose mosbesimtari. Një gjë e tillë  është e ndaluar për besimtarët (musliman).” 2


1 2:221

2 24:3

Shpërndaje: