Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Martesa me një skllave dhe martesa e gruas të lirë me një skllav

Imam Ebu Ja’la Muhammed bin el-Husajn el-Farra (v. 458)

Burimi: Tabak-ul-Hanabilah (2/330)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

E kam dëgjuar Ebu Abdil-lahin (Ahmed bin Hanbelit) duke thënë:

“Nëse një burrë i lirë martohet me një skllave, fëmijët e tij janë skllevër. Dhe nëse një skllav martohet me një grua të lirë, fëmijët e tij janë të lirë.”

Shpërndaje: