Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mbetja shtatzënë përmes kurvërisë nuk e lejon abortin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sharh Fet’h-il-Mexhid (13)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid-30-1-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua muslimane në një vend kufri ka bërë kurvëri dhe si rezultat i kësaj ka mbetur shtatzënë. A i lejohet asaj të bëjë abort? Fetusi është vetëm katër javë.

Përgjigje: Jo. Asaj nuk i lejohet të bëjë abort. A të mëkaton dy herë; kurvëri dhe abort? Ajo nuk duhet të bëjë abort. Kjo është një provë me të cilën ajo duhet të bëjë durim. Ajo duhet të pendohet tek Allahu Azze ue Xhel. Nëse ajo pendohet tek Allahu, Allahu e falë atë.

Shpërndaje: