Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mbulesa e gruas në prani të kunatit të sëmurë mental

“Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, (17/200)

Burimi: “Katful-Az’harin-Mutenathirah ‘an Fetauel-Mer’etil-Muslimeh” faqe: 766.
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Një njeri është i sëmurë mental, ndërsa neve na intereson se a është e nevojshme që gratë e vëllezërve të tij të mbulohen kur ai është prezent, duke pasur parasysh se ai nuk mund të jetoj vetëm dhe gratë e vëllezërve të tij duhet të kujdesen për të?”

Përgjigje: “Njeriu i cili është i sëmurë mental, kjo nuk është arsye që ia lejon gruas të mos mbulohet në praninë e tij apo të vetmohet me të. Gratë e vëllezërve të tij duhet të mbulohen në praninë e tij ashtu sikurse mbulohen në prani të meshkujve të cilët janë pa probleme mendore.”

Shpërndaje: