Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mbuloje ushqimin dhe mos ha prej tij nëse ke harruar që ta mbulosh

Alameh Abdurr-Rrazak bin Afifi el-Afifi (v. 1415)

Burimi: Fatua ue Rasa’il-ush-Shejkh Abdurr-Rrazak Afifi (1/228-229)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e ligjësuar për të mbuluar frutat dhe perimet para gjumit?”

Përgjigje: ”Është e ligjësuar për të mbuluar enët dhe që të përmendët emri i Allahut gjatë mbulimit të tyre. Kështu duhet vepruar pavarësisht nëse bëhet fjalë për pije apo ushqim të thatë. Përjashtimi i vetëm janë frutat dhe perimet që janë të rrethuar nga lëvozhga.”

Pyetje: ”A është në rregull për të ngrënë ushqimin në qoftë se kemi harruar që ti mbulojmë ato?”

Përgjigje: ”Nëse ai harron ta mbuloj ushqimin, ai duhet t’ua japë atë ushqim kafshëve. Ai nuk duhet të ha prej tij. Nëse ai ha prej tij vetëm se i bënë keq vetës së tij.”

Shpërndaje: