Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mbytja e magjistarëve në vendet josilame?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (61), min: 53.44

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid-%2029%20-0%206-1438.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ne jetojmë në një vend joislam, ku ka shumë magjistarë. Çfarë është obligim për të zbatuar në lidhje me ta? A u lejohet muslimanëve atje që ti mbysin ata?

Përgjigje: Jo. Askujt tjetër përveç autoriteteve nuk i lejohet që ti mbysin ata. Mbroni veten kundër tyre duke kujtuar Allahun (Subhaneh) dhe lexoni lutjet në mëngjes dhe në mbrëmbje. Qëndroni larg tyre. Mos u përzieni me ta. Mos rrini me ta.

Shpërndaje: