Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mbytja e shtazëve të lënduara

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika el-Bab el-Maftuh (2 A)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ndonjëherë ndodh që ne gjejmë në rrugë mace dhe qen të goditur nga makinat. Kurrizet apo këmbët e tyre janë të thyera, por ata janë ende gjallë. A lejohet që të mbyten ato duke i shkelur me makinë, ose në ndonjë mënyrë tjetër?

Përgjigje: A është ajo kafshë e ligjshme për ta ngrënë?

Pyetësi: Jo. Ato janë mace, qen dhe të ngjashme.

Përgjigje: Nuk lejohet të mbyten. Nëse e sheh një kafshë të sëmurë duhet ta lëshë atë. Kjo nuk është përgjegjësia yte. Ndoshta Allahu e shëron.

Shpërndaje: