Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Më e sigurtë t’i ikësh urimeve për ditën e xhuma

Alameh Abdul-Aziz bin Abdil-lah Alush-Shejkh

Burimi: Maxhal-lat-ul-Buhuth al-Islamijjeh (90/61)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: A ka shprehja “Xhuma të bekuar (جمعة مباركة) ndonjë argument ?

Përgjigje: Nuk e di se ka ndonjë argument. Dita e xhuma është padyshim e bekuar dhe festë javore, por nuk e di se shprehja të ketë një argument. Është më e sigurt të shmangësh atë dhe në vend të saj të kërkosh vepra të mira dhe të lutesh gjatë ditës.

Shpërndaje: