Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Më porositi faljen e dy rekateve të duhasë dhe faljen e vitrit

Imam Muveffekud-Din bin Kudameh el-Makdisi (v. 620)
El-Mughni (4/445-446)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Ebu Hurejra -radijAllahu anhu- ka thënë: ”I dashuri im ﷺ më ka porositur me tre gjëra:

“Agjërimin e tre ditëve të çdo muaji, faljen e dy rekateve të duhasë dhe faljen e vitrit para gjumit.”

Transmeton Bukhari (1178), Muslimi (721), Tirmidhi (760), Nesai (1677), Ebu Daudi (1433) dhe Ahmedi (7098, 7140 och 7409).

Shpërndaje: