Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Melaiket të cilët kurrë nuk të braktisin ty

Imam Salih Ibn Feuzan El-Feuzan 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=125720

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Shejkh i nderuar! Allahu i’u dhëntë mirësi! Fjala e profeti (salAllahu alejhi ue selem) ku ka thënë:

”Se Melaiket nuk hyjnë në një shtëpi në të cilën ka foto.”

A kuptohet nga ky hadithi se vetëm melaiket e mëshirës apo është i përgjithshëm për të gjithë melaiket ?”

Përgjigje: ”Jo. Melaiket që i shkruajnë veprat e tua ata nuk largohen prej teje. Ndërsa sa i përket melaikeve të mëshirës ata nuk hyjnë një një shtëpi në të cilën ka qen dhe fotografi.

Nëse nuk hyjnë melaiket e meshirës në shtëpinë tënde, atëherë në të do të hyjnë shejtanët, Allahu na ruajttë, pasi nuk mund të mblidhet meleku dhe shejtani në një vend të vetëm. Në atë vend ose do të qëndrojë meleku ose do të qëndrojë shejtani. Po!”

Shpërndaje: