Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mendimi i çuditshëm i Kardavit lidhur me imazhet

Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420)

Burimi: Ghajat-ul-Maram, fq. 77

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

118 – Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Engjëjt nuk hyjnë në një shtëpi ku ka imazhe apo qen.”

Transmetuar nga Bukhari dhe Muslimi.

Vini re!

Këto dhe hadithet të ngjashme përfshijnë edhe imazhet në formën e skulpturave edhe imazhet që nuk janë në formën e skulpturave. Autori – el-Kardavi – i interpreton ato vetëm si skulptura. Është veprim i çuditshëm prej tij. Unë mendoj se ai e di se këto hadithe nuk trajtojnë  imazhet që nuk janë skulptura. Kjo është evidentuar ndër të tjera nga hadithi i Xhibrilit, kur ai refuzoi të hyj në një shtëpi ku kishte perde me piktura.

Shpërndaje: