Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mendoi se vetëm pesëmbëdhjetë vjeçarët duhet të agjërojnë

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Mexhmu-ul-Fataua (19/91)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Personi që ka arritur pubertetin nuk e agjëroi Ramazanin sepse mendonte se agjërimi është i detyruar vetëm për atë që ka mbushur pesëmbëdhjetë vjet. Çka është i obliguar ai?

Përgjigje: Ai është i detyruar të kompensojë ditët që nuk i ka agjëruar. Përjashtimi i vetëm do të ishte nëse ai vjen nga zonat që karakterizohen nga injoranca dhe mungesa e njerëzve që japin mësim. Nëse është kështu gjendja e tij duhet të studiohet.

Shpërndaje: