Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mes’hi mbi shami – Ibnu Tejmijeh

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Fetauan-Nisa, fq. 15

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A lejohet që një grua t’i japi mes’h shamisë së saj (në vend që ta heq shaminë çdo herë që ajo merr abdes)?”

Përgjigje: ”Nëse gruaja frikësohet nga të ftohtit apo diçka tjetër, i lejohet asaj që t’i jap mes’h shamisë. Një gjë të tillë e kishte zakon Ummu Seleme. Megjithatë gruaja duhet t’i prekë një pjesë të flokëve së bashku me dhënien e mes’hut mbi shami. Mirëpo, në qoftë se nuk është e nevojshme për të që t’i jep mes’h shamisë, dijetarët kanë mendime të ndryshme nëse kjo është e lejuar.”

Shpërndaje: