Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mësimi i islamit për fëmijët, nëpërmjet përrallave të trilluara

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilet-ul-Huda uen-Nur (24)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme për t’ua mësuar fëmijëve besimin islam me ndihmën e përrallave të trilluara dhe përmes përrallave të zakonshme?”

Përgjigje: “Është e lejueshme nëse mund ta bësh që fëmijët të kuptojnë se përrallat janë të trilluara dhe fantazi. Përndryshe, nuk lejohet.”

Shpërndaje: