Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Misuaku dhe pasta e dhëmbëve gjatë agjërimit

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Fadha’ih ue Nasa’ih, fq. 78-79

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për përdorimin e misuakut dhe pastës së dhëmbëve duke qenë agjërueshëm gjatë Ramazanit?

Përgjigje: Është në rregull përdorimi i misuakut nga Salvadora persica1 nëse ai është i freskët.

Sa i përket pastës së dhëmbëve, unë këshillojnë që ajo të mos përdorët gjatë Ramazanit. Megjithatë, unë nuk kam asnjë argument se ajo e prish agjërimin. Është e detyrueshme të qënurit i kujdesshëm që të mos depërtojë asgjë në stomak. Profeti urdhëroi që t’i jepet rëndësi e madhe futjes ujë në hundë nëse nuk agjëron. Ndërsa agjëruesi rrezikon që uji t’i depërtojë në stomak.


1 Shiko: http://en.wikipedia.org/wiki/Salvadora_persica

Shpërndaje: