“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

”Mjaft me Teuhid! Koha për Xhihad!”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Ahadith-ul-Fitan uel-Hauadith (18)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/hadist%20fitan-20-08-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë i këshillon ata që tërheqin të rinjtë nga dituria dhe nga thirrja për në Teuhid dhe thonë mjaft me dituri dhe se është koha për Xhihad për hirë të Allahut?”

Përgjigje: “Nuk ka Xhihad pa dituri. Një Muxhahid nuk shkon në Xhihad pa dituri. Nuk ka Xhihad para dijes. Duhet ditur gjykimet e Xhihadit dhe kur është Xhihadi i ligjësuar e kur nuk është i ligjësuar. Nuk mund të jetë Xhihad nëse ai nuk është i bazuar në parimet e Sheriatit dhe në kushtet e Xhihadit.”

Shpërndaje: