Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mjekra e Harunit ﷺ

Alameh Hamud bin Abdilah et-Tuvejxhiri (v. 1413)
Er-Radd ala man Exheza Tahdhib-el-Lihjeh, fq. 8
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Allahu -subhanahu ue te ala- tregoi se Haruni i tha vëllait të tij Musait -salAllahu alejhima ue selem-:

“Ai (Haruni) i tha: “O bir i nënës sime! Mos më kap për mjekre dhe as për koke!” Ta-Ha, 20:94

Ky ajet fisnik dëshmon se Haruni kishte mjekër aq të gjatë saqë Musai -salAllahu alejhima ue selem- mund ta kapte atë.

Shpërndaje: